Artan Lame

Letër-kërkesë pune drejtuar Ismail Qemalit

Sa për këngë, eee, është plot youtube-i me këngë e rapsodi për luftra e beteja që kurrë s’i bëmë, por këngë u kënduam.

Po japim Buletinin e Luftës së shqiptarëve kundër vendit të tyre. Viti që sapo lamë pas, u karakterizua me një numër të jashtëzakonshëm fitoresh të shqiptarëve ndaj kujtesës së tyre historike

Pashaporta shqiptare për të gjithë shqiptarët: Temë shumë e sikletshme kjo për t’u trajtuar pa rrezikuar të akuzohesh për atdheshitës e për mungesë patriotizmi

Nuk duhet të ndryshojmë qeverinë, por urgjentisht duhet të ndryshojmë popullin”. Atë ditë që do ja kemi dalë të bëjmë këtë, qeveria as do dijë se ku ta mbajë vrapin e të fshihet.

Sërish treguan se Shqipëria e tyre është vetëm barbarë pa histori e pa të shkuar. Të paktën të jenë pa të ardhme.

Diku nga viti 2000, Bashkia e Durrësit dha një leje ndërtimi për një pallat nja 10 a 15 kate, në krah të Bankës së Durrësit, në vendin ku gjendej godina që kishte shërbyer si seli e Qeverisë Shqiptare në kohë të Princ Vidit, më 1914-n...

Deri tani më rezulton që vetëm tre vetë që i përkasin fushës së mediave të jenë shprehur pro masakrës mjedisore që po ndodh në Parkun e Tiranës. Artur Zheji, drejtor i gazetës MAPO, Henri Çili, pronar i MAPO-s, dhe Blendi Kasmi, kryeredaktor i Gazetës RD.

Nja dy vjet të shkuara, bashkë me një grup miqsh e dashamirësh, krijuam një rrjet të hapur “on line” ku zumë të diskutojmë çështje që kanë të bëjnë me mbrojtjen e trashëgimisë kulturore.

Shqipni Tavolinash: Amerikani, Italiani ... Dhe justifikojmë veten se kështu paska qenë e shkruar për këtë popull, se s’bëhet ky vend, se këtu edhe i miri kur ardhka u bëka i lig.

SHQIPNI TAVOLINASH - “Seç mbete në Komitet, medet o Gani medet”.

Në atë që ndodhi në Lezhë nuk u turpërua politika, se ajo s’ka ç’të bëjë më shumë për t’u turpëruar, por politika dhe langonjtë e saj sërish i turpëruan simbolet e vendit tim, flamur, stemë, Besëlidhje, protokoll, Kushtetutë...

Të shtunën që shkoi, me një gjest nga ata që të lënë shije plehu, Sali Berisha dhe Lulzim Basha i hoqën emrin rrugës “Dëshmorët e 4 Shkurtit”. U shkrua dhe u fol për këtë punë dhe për masakrën që i kish dhënë emrin, por këtu në vijim dua ta shoh ngjarjen

Dje, diku në periferitë e ndyra të Tiranës, vdiq një foshnjë 5-muajshe. I kish bërë reaksion vaksina dhe, për tri ditë torture të paprera, askush nuk kish qenë në gjendje të kuptonte arsyen.

Intervista e ambasadorit Jensen, në një vend normal me dinjitet e vullnet përparimi do të ishte një turp i vërtetë, ndërsa për një vend si Shqipëria jonë ajo është një turp i nevojshëm, e madje i domosdoshëm.

Faqet